Villerslevgaard.dk ©

Kontakt:
Vibberstoftvej 8
7752 Snedsted
Tlf.: 97 93 63 44 - 40 82 53 30
Fax: 97 93 64 63
villerslevgaard@os.dk

• Fotoalbum

• Læg en hilsen i vores gæstebog »

    

 


Seneste nyt fra Villerslevgaard

Sommer og sol....øh regn.
Lige som sommerferien begyndte, tænkte vi, at nu skulle der slappes af i hængekøjen. Men, solen lader vente på sig. Omvendt er sluserne åbne og det giver næsten dagligt vand. Det er lidt øv, for vores køkkenhave er bare ikke rigtig blevet til noget i år´, med undtagelse af jordbærene. De har givet godt og dem har vi plukket til venner og familie.
I lørdags havde vi et kæmpe fad med til sommerfesten i Oksbøl. Hanne og Torben (Anders´fætter). Det var en super dejlig weekend og fest. Vi snakkede, spiste og dansede folkedans. På vej hjem var vi en tur på den anden side af grænsen. Begrænsningens kunst bestod i at mor sagde: "skal du have de flasker vin, må du tage den karton op". Trods hård styring, rullede hun noget med øjnene, da dankortet skulle køres igennem.
Siden vi kom hjem fra vores fantastiske rejse har mormor og morfar fejret deres guldbryllup. det er noget af en bedrift og vi var heldige at være med hele dagen og natten med. Tænk, 50 års ægteskab og de var bare så søde og festlige. Laust Emil spillede guitar til en sang, som vi havde siddet ude på terrassen og digtet en dejlig forårsaften, mens  Anders var på studietur i Sverige.
Martha Louise har ligeledes sat en milepæl i sit liv. Hun er stoppet som elev på Sydthy Friskole efter rigtig mange gode år i de trygge rammer. Hun blev noget overrasket over, at der måtte knibes en tåre eller flere ved afslutningen. Hun ser frem til Klejtrup og det bliver spændende for os, at skulle følge hendes skoleliv - på afstand.

 
Guldbrudeparret                                             Afskedens time på Sydthy Friskole
 
 
Endnu en FED koncertoplevelse med TV2 sammen med Elsen og co på NIH. I Doverodder  havde Joan
og Farmor Helga en skøn aften med Søren Ryge til Bookart Festival .

Sydney igen igen
Siddende i lufthavnen i Sydney ventende på flyet til Bangkok. Vi har overnattet to nætter i Christchurch og oplevet vores første jordskælv i nat. Det målte 3,6 - så det var heldigvis ikke et stort et. Men indrømmet, så har vi da været betænkelig ved at overnatte der. Vi boede privat hos Bettina, som er en hardcore filter, som Joan har mødt inde på internettet. Da hun dealer med quakes hver dag og det er blevet en del af hendes hverdag, var det spændende at høre om, hvordan det er at leve i Christchurch. Vi gik en tur rundt iområdet og så nogle af husene i "red district" og det var uhyggeligt. Et helt boligkvarter er sunket  og husene skal væltes, da undergrunden ikke er sikker til at der skal være bebyggelse. Hele centrum er spærret af og der er oprettet "container malls", som er butikker oprettet i containere. New Zealænderne har modet og viljen til at vende tilbage til et så normalt liv som muligt. Vi var også rigtig heldige, at møde Joan Jensen, en af Joans tidligere elever fra Snedsted Skole, som nu er au pair pige i Christchurch. Nu skal vi ombord på flyet til Bangkok

 
 
Bevis på at vi faktisk godt kan slappe af i vores familie.........

Sidste dage på NZ

Nu er vi ankommet til Christchurch og har to overnatninger, før turen fortsætter til Asien. Første nat på camping og anden nat hos en filter, som Joan har"mødt"på nettet. Efter Hanmer Springs tog vi nordøst til Kaikuora. Vi havde aftalt, at vi ville bruge tid og penge på en hval-safari. Vi havde fået at vide, at der var en del bølger og stor risiko for at blive søsyg, men sådan et par vikinger kunne de ikke lige skræmme, i første omgang. Det blev en speciel og ikke særlig rar sejlads, men vi så mange albotrosser og en stor kaskelot hval. Martha Louise og Anders var glade for de poser, der var i ryglommen på stolen foran. Vi havde det alle dårligt og blev enige om, at det skyldtes, vi skulle sidde indenfor mens crewet fandt frem til hvor hvalerne var. De lyttede sig frem og herefter sejlede vi derhen, hvor de havde spottet hvalen. Det var en katemaran og den sejlede super hurtig og vippede for vildt. Over halvdelen af de folk der var med, måtte sidde med posen. Vores børn var de eneste børn med på turen og pga af de høje bølger og vejrforholdene, skulle børn være over 6 år, for at komme med.Da hvalen var spottet, kunne vi gå ud og se på dyret. Det lykkes også at tage nogle billeder - utroligt, vores tilstand taget i betragtning ;-) Sidste campingplads havde også et par hot pools og en bette kold, som ungerne plaskede glade rundt i.I Kaikuora handler det meget om det maritime liv. Før levede byen af hvaljagt, nu er det turister, der vil se hvaler. Hvaljagten er indstillet, men byen lever godt af turisterne. Der er kun 3200 hundrede indbyggere i byen.
Vi har set og oplevet meget. Der er blevet kørt mange km. Det viser sig, at vi har kørt godt 4000 km - det er Anders der har siddet bag rettet. Joan mener ikke, hun har kørekort til lastbil, når der skal køres i venstre side og færdselsreglerne er anderledes end hjemme.
 
Kaskelothvalen                                                     Alt i Kaikuora handler om hvaler.

Sol og sommer i Hanmer Springs.
For pokker da. Solen brød igennem og vi har været i thermal pools og spa hele dagen. Ungerne er rene og trætte, efter ca 8 timer i deres fantastiske "anlæg" i Hanmer Springs. Det er et sted, hvor gæster med gigt, ondt i sjælen og andre der trænger til velfærd og total afslapning, valfarter til. Og det kan vi rigtig godt forstå, nu hvor vi selv har tilbragt en dag derinde. Ungerne har rutchet i "toilettet", som de kaldte det. En rutchebane, som mundede ud i en kæmpe tragt, hvor man blev slynget rundt, indtil centrifugalkraften tog af og man blev sendt ned igennem en slugt, for til sidst at ryge ud - op af vandet igen. Nu sidder vi atter på campingpladsen og skal før vi går til ro, nyde en pandekage eller to med is.

 
Så er vi blevet skyllet ud ;-). Se evt. mere om det dejlige sted på www.hanmersprings.co.nz

Sidste uge i NZ.
Efter en rundspørge i camperen, vidste det sig, at flertallet stemte for at turen nu gik til Hanmer Springs fremfor flere bjerge og flere søer.Så nu er vi atter nordpå  på sydøen,men det er ikke sommer vi oplever. Underligt, at vejret her er så svingende og regnfuld. Men vi har jo lært, at der ikke findes dårligt vejr- kun dårlig påklædning. I går kørte vi rigtig langt, ca 400 km. Efter en overnatning i byen Omerau, hvor vi overnattede på opfordring af den lokale benzinstationsejer, der bestemt mente at vi skulle opleve pingvinerne.Altså de små blå, der hver aften ved skumringen kom svømmende til og gik op på land for natten. Fin campingplads og solen skinnede. Så den var vi med på. Byen havde også et specielt område med store gamle huse i hvid sandsten/kalksten. Da vi kom nærmere - opdagede vi en historisk del af byen, som havde en hattemager, kæmpe ulddepoter og gammeldags bageri, hvor vi købte det lækreste og dyreste brød -ever. Laust Emil havde også spottet et løbehjul i en butik og han har virkelig lidt under, at der er mange skønne anlæg/skateparker. Så vi overgav os og købte en løbehjul. Joan var nærmest lykkelig, for hendes visa havde været spærret siden lørdag - uden vi vidste hvorfor. Endelig mandag aften fik vi svar - der var simpelthen brugt for mange penge. Ups! Men nu kører det igen ;-)
Pingvinerne så vi også komme daffende op. Men da man ikke måtte bruge blitz, blev billederne ikke rigtig gode. Til gengæld kørte vi forbi Frede får i går. Hvorfor ligger han der i vejgrøften med sikkerhedsvest? Nu er vi spændte på dagens oplevelser. Vi vil en tur i udendørs Pools. Regner det meget - tjah vi bliver jo våde alligevel!
 
Skal hilse fra Frede får                            Så er der købt ind til et par dage

 
Laust Emil på scooter                              Vores hjem - Wendy Darling

Fuld fredagsfart på camperen. 
Warw - bedst som vi regnede med, at NU havde vi taget nok billeder af bjerge, blev vi hele tiden nødt til at stoppe på vores vej mod Queenstown, for at tage masser af billeder af de enorm smukke bjerge med sne på toppen. Turen var ikke planlagt, og vi stoppede, når vi kunne nå at læse de brune skilte, der reklamerede for et eller andet fantastisk naturfænomen. Første stop var Mirror søen. En sø man kunne spejle sig i. I "baghaven" havde vi flot udsigt til Fox Glacier, dog med én del skyer. Næste stop var i Haast. En bette flække ude i ingenting - udkantslandet.  Vi stoppede ved et par vandfald - de var ikke så store igen, men smukke. Det sidste vandfald hed "Fantail Falls" - opkaldt efter fuglen Fantail. Den breder sin hale ud som en FAN (vifte) og sådan var formen også på vandfaldet. Senere på dagen gjorde vi store øjne, da vi kørte ved den meget blå og smukke sø Wanaka, med bjerge i baggrunden. Og da denne sø ikke var længere, dukkede den næste op - Lake Havea. Vi blev igen nødt til at stoppe "Wendy" vores camper, for at komme ud og tage endnu flere billeder. Næste stop var ved et skilt der stod "Blue Pools" Skal - skal ikke stoppe? Vi stoppede og gik ind i bushen og måtte over en hængebro, selvom Emma Katrine ikke er meget for dem. Men det var godt vi stoppede, for der var noget meget klart og koldt vand. Bunden af søen/floden bestod hovedsagelig af meget flade og afrundede sten, som flere turister havde bygget `stenhøje` af. Vi handlede ind i Wanaka, hvor der var temmelig mange turister og kørte derefter til Cromwell - en top 10 campingplads. Hvorfor de har denne status ved vi ikke? Men her er fint og vi skal bare sove en enkelt nat. I morgen går turen ind til Queenstown.

  

 

Første dag i regntøj - Franz Josef
I dag har vi i silende regnvejr været oppe ved starten af Franz Josef Gletscheren. I 2008 var der 2 turister der døede, da de på egen hånd ville udforske området, så vi blev bag afspærringen og kom ikke op på selve isen, da det var vådt og glat. Turen derhen på ca 4 km var frisk og vi så flere vandfald. Efter turen ude besøgte vi Kiwi Wildlife. Og....vi så 2 levende kiwier. De var rigtig søde, klodsede og lignede til forveksling pindsvin, eller en klodset teenager. Resten af dagen er gået med indendørs hygge i camperen. Pt vaskes der op og skrives i dagbøger.
  
Familien foran Franz Josef (mor bag kameraet)   LE foran et af de mange vandfald - og Wanted dead - sandflies
Onsdagsoplevelser på sydøen
(25/1)

Vi ser og oplever en masse hele tiden. Nøjagtig en måned efter juleaften fik vi "indløst" den julegave ungerne havde fået af moster + co. Nemlig en River Rafting. Vi var på en White River Rafting i Murchison på en smuk solskinsdag. De to guider der var med på turen fortalte om livet ved floden og sikrede at vi  brugte padlerne rigtigt, så vi ikke kæntrede. Det var en super sjov oplevelse og vi er alle klar igen. Turen gik videre sydpå, hvor vi gjorde holdt ved New Zealands længste hængebro og kørte op til de berømte Pancake Rocks. Klipper der er dannet af kalksten og dolomitter over millioner af år. Heldigvis var der en campingplads tæt derpå. Så da klokken var ca 20.30 fik vi aftensmad og var derefter klar til at gå til køjs. Det er svært at forestille sig, hvordan vi kan blive mætte af den daglige udsigt ud på de grå/brune marker, når vi kommer hjem igen, for herude er der bjerge, klipper, hav og det er helt utroligt hvad vores øjne ser. På vejen igen hertil gjorde vi holdt i Shanty Town en landsby oprettet omkring en guldmine. Her fik vi oplevelsen af hvordan man levede i 18oo tallet i jagten på guldet. Vi vendte også forbi stranden i Hokitika. Spændened sted, hvor de udnyttede alt det drivtømmer der bliver skyllet ind til at lave figurer af. I skrivende stund har vi gjort holdt ved Franz Josef Glacier. Det ligger ved vestkysten og det specielle ved dette område er sneen i bjergene og gletscherne, som vi har planer om at besigtige i dag. Det er ikke så ofte vi skriver, da det kniber med internetforbindelsen. Dvs hvis vi besøgte Mc Donald lidt oftere, når der ellers er én, kan man få ½ times gratis net. Hver gang vi har benyttet os af det, er tiden gået med at betale regninger og ordne ting hjemme på gården. Alle har det godt,- også selvom vi har stiftet et ret indgående kendskab til de møgirriternde "sandflies". Små sorte fluer, der bider, og det kommer der en ret voldsom kløe udaf.
 
Hele familien klar til rafting                                          Pancake Rocks

 
Der vaskes efter guld - og de fandt noget!                    Hokitika drivtømmerkunst

Lørdag på stranden- Golden Bay i Nelson.

Vi stod meget tidligt op denne morgen og kørte til færgen i Wellington. Hele fredag havde vi hygget os på det koloenorme museum Te Papa i Wellington, der gav os et meget lærerigt indrtryk af New Zealændernes hverdagsliv - også med risikoen for jordskælv, som en del af deres hverdag. Deres helt fantastiske natur og kulturen mellem mauriere og "de hvide". Vi tog også en tur i kabel-banen og ned igen :-)
Sejlturen her til sydøen gik rigtig godt. Solen skinnede, og der var heldigvis ikke meget vind. Ved indsejlingen til Picton, var det som at sejle i en skærgård - dog med undtagelsen af de store smukke bjerge i baggrunden. Vi så faktisk også nogle få delfiner. Vi blev enige om at køre til Nelson. Dels fordi der ligger et spændende museum WOW og vi er tætte på en rigtig god National Park. Fuglelivet her er rigt og det er super godt, vi har kikkert og kamera med. "Stranden her er lige så god som Else´s i Løkken - måske bedre", sagde Emma Katrine, da de havde været ude at bade. Aftensmaden blev i bedste Helga-stil. Vi fik "Left-overs" efter princippet: "Hvad har vi lige i køleskabet i dag?" Det blev ris med gulerod,æg og pølse.

 
Anders, Laust og Emma ved et pausested. Martha ligger i bilen og læser. Hun har tegnet dette får :-)

Familien på farten.

Endelig efter mange års opsparring af ferie, er vi på rejse, eller ferie. Eller måske lidt af begge dele. Vi rejste hjemmefra mandag d. 9. januar og efter en mellemlanding i Dubai havnede vi i Sydney og havde 3 overnatninger. Her fik vi set og oplevet meget storbykultur, som alle andre turister gør det i Sydney. Vi så operahuset og gik over Habour Bridge. Vi daffede rundt nede ved darling Habour, kørte i monorail og så hele byen oppefra. Nåede i Wild Life og så de sjældne dyr som Australien har at byde på og derefter i Aqarium. Nu er vi på New Zealand og vi er SÅ overraskede over den enestående natur og det "easy living", som vi lever i vores camper. Her på NZ har vi, synes vi selv, allerede oplevet meget. De første to nætter overnattede vi på en campingplads lidt uden for Auckland - herefter gik turen op til Bay of Island. Fantastiske strande og et meget lærerigt ophold i Sheep World var dagens største oplevelser. I skrivende stund befinder vi os ved vestkysten på sydøen. Vi har kørt en del i dag - bjergetapen, men den lille af slagsen. AH sidder bag rettet i Wendy (som han har døbt vores camper - vi andre kalder den Containerkatten, fordi det er et "kæmpelokum på 4  hjul") og det har vi det godt med. den knaser lidt, men som AH siger, så længe den knaser - holder det! Vi var i dag i noget meget ildelugtende vand - svovlkilder. Det lugtede som rådne æg. Derefter kørte vi til skoven, hvor de har de største træer på NZ. Det træ der har største omkreds, var på 1641. NZ har meget god fodhygiene. Før vi gik ind i skoven, skulle vi vaske vores sko aht smitte. De værne virkelig om naturen. Det er et total scenerisk at sidde og se ud af vinduerne, og vi synes lige pludselig, at udkants Danmark er noget opreklameret noget.
  

 
Bowling og hygge - december 2011

En helt almindelig mandag aften  i december, tog besætningen fra gården, en smut til Thisted for at bowle, spise og hygge sig. I hverdagen når vi ikke at få snakket om  løst og fast, og det er faktisk ret vigtigt, at man ved lidt om hvad der rører sig i de ansattes liv. Det blev en smadder hyggelig aften og vi lader denne gang billederne tale for sig selv.

Marinas fantastiske stilfulde stil :-)                          Hvem fører nu?
  
Alexander i dansestil                            Kurt er ikke helt tilfreds                        Mon den giver strikes?
Vores verden - "set udefra" uge 45/2011
 
Igen i år var vi heldige, at få de to dejligste praktikanter fra KBH - som skulle stifte bekendtskab med livet på landet anno 2011. De havnede midt i en (som sædvanlig) travl periode, men klarede det super godt og var skarpe til at stille spørgsmål og give udtryk for, hvad de oplevede her på Villerslevgård. Martha Louise, Laust Emil og Emma Katrine nød deres selskab og sammen blev der hygget med spil. Hverdagen er den dag i ugen vi holder mest af :-) men vi har indrømmet, at det hele måske kører en kende for hurtigt. Joan har derfor besluttet, at lukke butikken i weekenderne - men fortsat bevare Det Gamle Stuehus. Lige nu, er der fuld gang i kurserne og der er pyntet hyggeligt op. Børnene hjælper til i hverdagen. Vi lever i et forpligtet fællesskab og prøver at lære børnene, at de skal tage deres del af pligterne og bidrage til fællesskabet. Det er helt klart lettere at overtale mor til en køretur til skatehallen torsdag aften, hvis der ikke evig og altid skal brokkes over at vi skal have smidt nogen tallerkener på bordet, for overhovedet at kunne spise den dejlige mad, som Anders så ofte laver til hele familien.
At julen begynder at nærme sig, oplever vi uvirkeligt. Vi har stadig ca 60 hektar halm liggende ude på markerne, og det bliver på nuværende tidspunkt ikke 
"hevet ind". På medarbejdersiden er der skiftet lidt ud. Vi har fået ansat Jim, en "blæksprutte og guttermand", som klarer de mange udfordringer hverdagen bringer til UG + ,og Asbjørn, en dejlig og helt ung elev, med mod på en uddannelse som landmand. Godt der er folk, der stadig tror på erhvervet, trods de mange udfordringer landbruget konstant kastes ud i.
Vi tror, at vi ved at rejse lidt ud og få en puls og indtryk andre steder fra, også kommer tilbage til vores hverdag med fornyet energi til hverdagen. Derfor var vi nogle dage i KBH i efterårsferien.....

  
Simon og Malthe                                    Carl Quist Møller og EK                         Laust ruller i fælledparken


Høste eller ikke høste? That´s the quistion.

Vejret er den store udfordringen i disse dage. Lige som der bliver lagt op til sol og sensommer - vælter det ned fra oven. Bondemanden tripper og humørbarometret svinger gevaldigt.I weekenden blæste det så endelig og kornet blev tørt - tørt nok til at høste, og det gjorde de så. Anders, første piloten, Simon, Laust Emil og bondemanden - knoklede på og kørte natten igennem. Alt imens der blev festet på Skanderborg og afviklet Thy træf i "baghaven". Vinden bar musikken om i vores have og månen lyste fuld.De var heldige med vejret og det var vi også! 
Så satte regnen ind søndag, men allerede i dag mandag (15/8) er der blevet presset baller på hvedemarken og ungerne har fornøjet sig.....sommeren går på hæld og skolen begynder for dem i morgen. Lidt hverdag er nu ikke at foragte :-)

 

Den første rigtige sommerdag - i juli

"Det er i dag et vejr, et soooooolskinsvejr" hørte vi på vej til Hurup,da vi skulle ind og handle. Der er nemlig brug for mel, æg, sukker og marmelit, så vi kan få omsat vores mange bær til marmelade. De tyske turister vælter ind og fornøjer sig med at filte, drikke kaffe og spise kage- så er der noget ved at have en kreativ gårdbutik :-)
Det er også vores første høstdag. Vinterbyggen er blevet høstet og det er i flg. landmanden og 1. piloten gået rigtig godt. Laust Emil har siddet trofast hele dagen i mejetærskeren - til stor ærgelse for Emma Katrine, der synes, det er snyd, at hun ikke var den første der kom med. De skal nu nok få deres lyst styret.Hvis vejret holder, vil jeg kaste mig over haven.....den har ventet længe i den silende regn. Selvom 7 ugers ferie lyder af meget, får den "hurtig ben at gå på". Første uge i juli var Martha Louise, hendes veninde Freja og jeg i Berlin sammen med Kirsten. Vi havde en rigtig skøn storbyferie og boede hos nogle dejlige tyske mennesker.
 
Martha foran Brandenburger Tor                      Murens løber "stadig"/igen igennem Berlin
  
Kirsten foran Fjernsynstårnet - billedet har også været vist i Kristeligt Dagblad i anledningen af deres sommerkonkurrence :-). Bjørnen er placeret Unter den Linden og "bymærke" og på sidste billede ses en Trabant - dem kan man leje og køre på sight seeing i.

Det var en lørdag aften

Dagen efter bededag, vi er endnu engang beriget med det skønneste forårsvejr. Vi plejer at liste ned i engen omkring "fars dag", men da al vækst er "eksploderet allerede", måtte vi ned og se på herlighederne. Endnu engang fyldes vi med oplevelsen af rigdom. Store områder med engblommer/vibefedt/majgøgeurter og bukkeblad får mig til igen igen, at tage mange billeder. Det er så utroligt og næsten uvirkeligt. Mange tror, at vi bønder kun tænker på at udnytte jorden. At vi sprøjter markerene mere end nødvendigt, at vi kun tænker profit, og at vi er ligeglade med den vilde natur. Sådan er det bare ikke. Vi nyder den og glædes også at se - at tingene godt kan gå hånd i hånd i det moderne landbrug. Vi lærer vores børn at passe på naturen og tage ansvar. Der er mange ting i livet vi kun har til låns.

  
Smuk gøgeurt - engen 21. maj 2011                   Emma Katrine spotter mange, rigtig mange gøgeurter......og bukkeblad

 
Anders fortæller Emma Katrine om jordbundsforholdene.                Engblommer ...........Ind i de voksnes rækker
Beklager den sene "sidste nyt". Webmasteren har haft travlt, rigtig travlt. Ældste datter er nu kommet ind i de voksnes rækker og det blev hun faktisk allerede palmesøndag. Optakten var lidt hektisk, da Martha Louise selv ville have, ikke bare en finger med i spil, men faktisk begge hænder. De lå det meste af tiden på tastaturet og googlede rundt, indtil mor Joan, med sin venlige men bestemte røst, bad hende gå i gang med alle de mange forberedelser. Hun fik bagt alle de mange skønne kager, dækket bord og pyntet op med noder, der sirligt var klippet ud, og selv lignede hun en stjerne på selve dagen. Kirsten havde syet en helt unik og smuk kjole i silke med en lille fræk skindjakke til. Så selv om der var travlhed og mange udfordringer, klappede det hele på selve dagen. Og så var der jo en skøn påskeferie efterfølgende, hvor det dejlige vejr "blev hængende", så vi kunne slå teltet op i haven, lave pandekager over bål, og grille hver aften. Ligesom når vi har det bedst i sommerferien. Anders og folkene knoklede i marken, det var NU der skulle ordnes og gøres ved. I ugen efter påske skulle Anders nemlig til Brasilien på forretningsrejse og det blev en kort men meget spændende tur, der gav repræsentanterne fra Agro Nords nye firma  BNP Supply indsigt i, hvordan eksporten af soya foregår. Ungerne og Joan skulle passe alle de daglige gøremål med at køre til og hente fra fodbold og gymnastik, legeaftaler mm. Emma Katrine er begyndt til talenttræning som eneste pige i aldersgruppen. Hun træner til målmandsposten og går rigtig meget op i det. I januar fik hun konstateret astma og vi har i den forbindelse været i Aalborg 3 gange for at blive undersøgt og finde den rette medicin. Hun er blevet god til at styre det og har bortset fra kampen mod husstøvmiderne, som åbenbart også blander sig i hendes liv, styr på det hele - næsten. Laust er blevet en habil guitarrist og nyder at "trykke den af" på Louis´s elektriske guitar, som han har fået lov til at låne......og det kunne godt tyde på, at vi snart skal ud at købe én. Men det vi trænger mest til at købe, er vist en ny bil. Vores go´e gamle Skoda har fået kronisk "omgangssyge". Er der ikke det ene, så er der det andet i vejen. Så vi har været en del på værksted senest. Men da finanskrisen stadig kradser, er der ikke lige så mange penge at hive ud af budgettet til en ny bil. ØV! Nu kommer sommeren, så må vi cykle.

   
Martha Louise på selve dagen             ML holder velkomsttalen                   "Blå mandag" + 14 års fødselsdag

Gang i (h)julen(e)
Så er vi på den anden side af den store aften. Igen i år har vi fejret juleaften her på gården med grillænder og i år to sjællændere :-). Mens andre i vores lille land, er ved at drukne i snemængderne, glædes vi over den smule vi har, nok til hvid jul og et smukt view udover fjorden. Dagene er gået hurtige med alle besøgene og mere mad - og nu skal der snart gang i hjulene igen. Med 14 dages ferie kan man godt gå hen og blive noget dvask. Det gælder selvfølgelig ikke bondemanden, han er hele tiden igang. Med den voldsomme frost, er der risiko for vandet fryser i staldende. Ungerne nyder friheden og de mange anderledes dage. Farbror Nis Ole havde inviteret til bowling i hele 2 timer, mens vi to "gamle" var i biografen. Det var noget der gjorde lykke, sådan at blive inviteret ud. Inden dagen er omme, skal der gang i planlægningen af nytårsaften, der også i år bliver fejret her med højskoleslænget. "Same precidior at last year". Godt nytår!

 
Hvad du ønsker skal du få!                      Faster Ragnhild ønskede sig mandlen  - og hun fik den!

Høsten trækker ud.............. - så Anders laver mad:-)
Den 3. skoleuge efter sommerferien er igang, og under normale forhold betyder det høst. Men.....den er kort sagt ved at drukne i regn. Vi havde ellers lige fået taget hul sidste weekend, dog med stop pga problemer med mejetærskeren. Men det er ingenting i forhold til de vejrprognoser vi har. Her kan vi ikke bare ringe til en mekaniker eller sende besked til DMI."Allways look at the bright side of life"- nemlig ja! Og kikker vi lige 1 uge tilbage havde Anders og jeg en kæmpe oplevelse. Vi var til U2 i Horsens. Magnificent - det var en oplevelse, som vi stadig er helt høje af!!!! De forstod at gi´den gas og skabe ejerskab. Senere på ugen gav Martha Louise billet til Hernings Drengemandskor i Vestervig, hvor også koret fra Koldby/Hørdum skulle synge. En smuk oplevelse. I dag 23/8 regner det igen. Æv for landmanden. Min er heldigvis en dejlig en af slagsen. Han går i køkkenet og laver fantastisk mad, af de lækre råvarer vi har i haven, så mine værtsforældre fra min tid som ung pige i huset på Skiveren Camping blev imponeret. Skønt at vi har kontakt efter alle de år, og hvor er jeg taknemmelig, for alt det jeg lærte hos dem. 

   
Tove og Jan på besøg                      Anders tjekker silo - der er plads......................og så kom der lige en mejetærsker i baghaven.......

Det er sommer der er sol og det er ...........øh hvilken dag?(29.juli)

Det plejer at være et godt tegn, når dagene flyder lidt rundt - så er det ferie! Og hvilken sommer i år warw.........
Vi var så heldige, at vejret var i top, da vi i begyndelsen af juli holdte fætter/kusinefest på Anders´side. 66 var vi ialt til kaffe i haven og hygge her på gården - hvorefter vi festede på friskolen. Det Gamle Stuehus har haft åbent onsdag/torsdag og der har været rigtig mange besøgende - isæt tyskere denne sommer. Så Martha Louise har lavet sin egen lille parlør med nyttige vendinger, så hun har kunnet hjælpe lidt til. Men ferie - det har vi haft! Københavnertur med et meget forsinket DSB tog - på tur med Kirsten til Drive In bio, saltvandsindsprøjtning med Else og Kristian i Løkken, Fårup Sommerland, Camping med mormor og morfar + moster/onkel + co i dejlige Skiveren. Tur med sandormen på "Pinden" som Emma Katrine kaldte Grenen og en dejlig tradition blev indfriet - da farmor tog Laust Emil og Emma Katrine med på Heltborg Museum til jernalderaktiviteter. Nu kommer så alle forberedelserne til skolelivet igen og høsten sætter forhåbentlig snart ind. Vinterbyggen er sådan set klar - men vejret er blevet lidt ustabilt. Det kan man også godt sige om Friggs opdragelse af Freja - vores dejlig hundehvalp. Den graver nemlig også de nye blomster op i haven - ØV! Og det var jo ellers nu, vi kunne have glæde af dem.
Vil du se sommerbilleder? Så klik på fotoalbum.................

 

Julen varer lige til påske....øh jeg mener, sneen lå lige til påske (11. april 2010)

Heldigvis er sneen smeltet og det gik nogenlunde, som vi snakkede om i gode venners lag, at den ville ligge i Thy til påske. Ja faktisk, så jeg lidt i vejkanten på vej til Hurup i går. Men...nu er foråret sat ind - for alvor. I lørdags var jeg med knægten til fodbold. Bortset fra resultatet, var det en super dejlig oplevelse og så endda i solskin. I dag slog han græsset for første gang og pigerne luftede teltet, som desværre har overvintret ude i garagen hele vinteren, uden at være pakket ned. Det har det bestemt ikke fået det bedre af. Vi håber på den friske luft på landet, kan trække de værste jordslåede dufte med sig. Også selvom der køres gylle og spredes møg i disse dage. Endelig kan der køres på markerne efter en hård vinter. Vi havde ikke regnet med, det var nødvendigt, men da hveden er totalt ødelagt af "snesvamp", skal der sås ca. 110 hektar om. Mange har også oplevet kolapsede tage på deres bygninger. Vi fandt også udaf, at 2 af de 3 tage på kyllingehusene havde taget skade af den megen sne. Tagpladerne er nærmest smuldrede og enkelte steder regnede det ind, så der var tale om en "her og nu" løsning lige før påske. Men midt i alt bøvlet er der jo altid begejstring! Frigg - vores elskede hund venter sig og hvor vi glæder os............... Hun har hygget sin med Basse, en brun labrador.
Bortset fra hun er mere træt og sover længe i solen, er hun lige så fantastisk og dejlig som hun altid har været.
Nyd billederne af hende - denne skønne søndag i forårssolen.

   
Der er vist ingen tvivl - maven vokser og "jeg ta´r mig lige et hvil"

Om foråret er på vej???

Det kan være rigtig svært at forestille sig, denne tirsdag i uge 8, med al den sne som stadig gør vores hverdag noget mere bøvlet, at foråret er på vej! Omvendt er der også begejstring at spore. Med alt det lys reduceres antallet af vinterdepressioner og det er dejligt. Børnene leger mere ude end ellers på denne årstid, så helt "tovligt" er det nu ikke.
Vi havde også i år bestilt sne - skiferie i Lindvallen. Det var en super god ferie med nysne og mange hyggetimer i hytten, da temperaturen sneg sig ned på 20 minus. Turen hjem var lidt anspændt, men Anders klarede det til UG +. Der var også i Sverige faldet temmelig store mængder sne, men det var dog værst på turen hjem i DK. Aldrig har vi kørt SÅ langt, på SÅ glatte veje. Vi er hjemme og det er også super dejligt. Vaskemaskinen er kommet på overarbejde, men det er sådan, det er! Til min store ærgelse opdagede jeg i går, at vores frugttræer har været udsat for "overfald". Det er harer der ikke kan finde andet at gnave i end barken på mine nyplantede frugttræer. ØV øv og øv. Jeg har straks smidt gulerødder og kartofler ud, men kan se, at de "skiderikker" har været der igen, og sandelig ikke vil have "fastfood".
 

Nu vil vi snart se noget græsplæne"! - og jeg glæder mig til at slå den, siger Laust Emil.


Vær velkommen Herrens år - med sne.... 6. januar 2010

Efter endt klimatopmøde i Kbh - hvor snakken er gået omkring overophedningen af kloden, skal jeg da lige love for, at "skuden er vendt"
Vi har i dag snefri og det er lige før, at Thy er erklæret i "undtagelsestilstand" pga de store snemasser. Ingen af de ansatte har kunnet kæmpe sig igennem snebjergene og Anders, der er ramt af influenza, kæmper for at holde humøret højt, da det er en ret stor opgave at passe dyrene. Heldigvis fik han transporteret foder ned til slagtesvinene i aftes og Thøgersen bor på gården der. Ungerne nyder det, og sammen har vi bagt kanelsnegle og været lidt ude iført skitøjet. Ret fedt, at det ikke kun bliver slidt på i uge 7. Vil du ser flere billeder, så se i vores fotoalbum.

  
Sneét inde............       Driver............              Og nej, vi er ikke i Sverige......

Septembers himmel er så grå
Hvor ville det klæde det danske vejr, hvis det lige ville slå over i en omgang sensommer. Regn, regn og atter regn. Heldigvis er høsten kommet i hus, men der er stadig 20 hektar halm på marken, som vi MEGET gerne snart vil have i lade. Sommerens frugt er klar til høst og det er i kilo. Hold da op - aldrig før har blommetræet stået med så mange blommer. Faktisk fik vi ikke tyndet nok ud og det resulterede i at en af de største grene knækkede. Alligevel er det blevet til blommemarmelade, chutney, syltede blommer, blommekager og saft. Ja, hvad mere kan vi finde på? Blommemanden - han fandt nærmest på sig selv - hang bare der på træet og fortalte sin historie til alle ungerne ved sengetide.   Hvad Blommemanden  har fortalt er ikke småting. Nu nærmer han sig sit efterår og ryger nok snart ud på de evige jagtmarker til glæde for kryb og kravl. Apropo jagtmarker. Vi har lige fået et 45 kg tungt dådyr i fryseren. Det er Anders´afdeling, da jeg så absolut ikke har "vilde kompetencer". Ungerne vil i øjeblikket helst spise sig mætte i den fantastiske vildt leverpostej, som han har lavet. I Det Gamle Stuehus begynder det at kunne mærkes, det er blevet efterår og snart slutter fodboldsæsonnen og vi tager alle 5 fat i gymnastikken. Så bliver logistikken lidt nemmere, da det er én ugentlig dag for alle!

Midsommer
Jamen er det ikke bare herligt - nu kommer det fine vejr -lige som sommerferien skal til at begynde, for ungerne og undertegnede. Det vil vi glæde os til. Martha Lousie forbereder fyrspil i stor stil og vi har haft premiere på "Stærke Viljer" i Snedsted og det gik rigtig godt. Snart har vi Skt. Hans og den betyder noget særligt i år - vi fejre nemlig kobberbryllup:-) Utroligt- men sandt! 12½ år går bare stærkt,- især når det går godt og det syntes vi faktisk det gør. Vi havde en dejlig sommerfest d. 6/6 - hvor vi holdte en uformel fest. Vores dejlige ven(inde) Kirsten listede rundt og tog billeder. Se dem evt. i fotoalbummet. Herfra skal der lyde: NYD SOMMEREN - den er lige om hjørnet... 

Sommer og ferie forude...(juni 2009)

Indrømmet det er meget længe siden jeg har været aktiv på hjemmesiden. Undskyldningerne er der mange af, men de er heldigvis sparet væk i disse krisetider. Apropo krisetider - godt naturen ikke ved af, at krisen har lagt sin klamme hånd på os. Foråret kommer og skyder med "skarpt", så jeg må ned på knæ i haven og trække de skvaldrende kål op. Frydes alligevel over deres stædighed:-) de bliver ved og ved og....ved! Sidste pinsedag gik turen en smut i engen på crosser med madkurv. Anders og jeg havde vores første picnic i engen uden børn. Warw...sikke et inferno. Moder jord er jo fantastisk. Majgøgeurt, vibefedt, bukkeblad, engblommer....så smukt lige nu! Ungerne er på Møgelø med alle de øvrige friskolebørn. Der blev talt ned og tiden før bussen kørte var lang. Emma Katrine var så spændt, at hun glemte at sige farvel.

  

Februar -endelig sne....og vasketøj!

 Det er ikke nogen nyhed at vi har været på skiferie. Heller ikke at vi har været i Lindvallen (det er nemlig 4. gang) Men det er seneste nyt, at vi nu alle følges ad ned af bakkerne - også de sorte. Det har været en fantastisk uge, med dejlig meget sne og høj sol på himlen hver eneste dag. Det har været balsam for sjælen, og takket være nogle dejlige folk her på gården, så lykkes det også Anders at slappe af i en hel uge. At vi så også har sne herhjemme - det forlænger ligesom bare ferien....herligt!
Kære familie - der er flere billeder i fotoalbummet, hvis du/I vil "være lidt mere med" på skiferie i Sverige....

               

 

Januar 2009

Der blev spist og hygget igennem, da vi i samlet flok var ude at bowle. Planlægning? Held? Koncentration? Troen på det lykkes? Tja det gælder vist både i dagligdagen, og når man står der, med en 10 kg tung kugle der skal sendes ned i den anden ende med den forvisning om, at den gerne skulle ramme så strategisk rigtigt, at den "ta´r kegler" og helst dem alle! Ikke nogen let opgave - men en god udfordring, og ikke mindst en hyggelig aften sammen med de ansatte....

 

 

Vær velkommen...

 

Vi fejrede nytåret på gården med Kolding og Århus - 9 børn - eller måske mere præcist 8 børn og en teenager :-) og 6 voksne.

I dag skriver vi så 1/1 2009 årets første dag! En utrolig smuk start på et nyt år, med en bragende flot solopgang - fortalte Anders, da han kom ind efter det daglige arbejde i stalden. Vi andre sad med søvnklatter i øjnene og en noget dvask krop. Dagen derpå!!! Alligevel var der visse traditioner der skulle overholdes. Brød blev bagt, tarpenaden og Primadonnaen fundet frem, pandekagerne bagt og smurt ind i sirup....på gensyn til Kolding og Århus, og så gang i hovedrengøringen. Laust Emil og Emma Katrine har sat sig mål for 2009. De vil simpelthen lære at læse. Det håber vi på lykkes :-)
Vi håber alle på et godt og lykkebringende nytår, og ønsker det til alle familiemedlemmer og venner.

 

Billeder fra årets sidste dag - klik fotoalbum

 

 


Lykkestund - i privatregi.

I udvalgte perioder afvikler vi lykkestunder i Det Gamle Stuehus. På årets anden sidste dag, havde vi en helt fatastisk privat lykkestund, sammen med vores gode venner fra Skyum. Billederne taler vist for sig selv:-)

 

Jul på Villerslevgaard.

  

Hvis ikke det var fordi kalenderen sagde december og børnene udsatte alt andet, for at komme til at se "Mikkel og guldkortet" - så kunne det lige så godt være en anden måned. Vejret er mildt og vi har haft et par fantastiske solopgange her i begyndelsen af juleferien. Martha Louise har haft travlt med ungdomskoret - de har sunget på Thisted sygehus og i de lokale kirker. Det var også en stor udfordring for hende at gå Luciabrud på skolen. Laust Emil synes, der er alt for laaaaaang tid til juleaften. Heldigvis har han brugt mange timer i skolens værksted - så det kan være svært at holde tæt med alle de mange julegaver han har produceret. Emma Katrine øver sig stadig i at rydde op på værelset, så julenissen kan komme ind ad døren, hvis.....han skulle komme forbi. Traditionen tro har vi haft folkene på en lille frokost og de har fået deres julegaver. Det er dejligt med traditioner - men fornyelse er også godt. Derfor står menuen i år på and. Anders er i køkkenet juleaften og har taget fri fra stalden. Det er til stor glæde for mor Joan, der har haft den hektiske december nogensinde. Sammen med Kristian Mogensen (kollega fra Snedsted skole)og 40 unge fra 8.-9. klasse har de opført Grease for fulde huse 4 gange. Det har været en kæmpe succes - så det er svært at få armene ned. Samtidig har der været gang i Julestuen i Det Gamle Stuehus - hvor mormor og morfar har været trofaste hjælpere.
Juleaften kommer Nis Ole, Ragnhild og farmor. Det glæder vi os til! Og ellers er planerne at slappe max af.
Herfra skal lyde en glædelig jul og et godt nytår til alle.....

 

For vådt og nu også for koldt.


Der var store planer om, at så græsplæne foran det nye hus - så den var klar at spille fodbold på til sommer. Men den weekend hvor arbejdsholdet var indkaldt, aflyste vi i sidste øjeblik. Det var simpelthen for vådt. Så Anders tog i stedet på jagt på Bubbel. Det var vist også en våd fornøjelse. Men vi har fået lys - masser af lys på og omkring huset. Det ser godt ud, når mørket falder på og lyset nærmest rammer huset ind. Det Gamle Stuehus ligger og ser "lidt træt"  ud ved siden af det nye. Men det er bare til, man kommer indenfor. Så er der hygge og julestemning- udover det hele. I år var Anders alene til Agromek - dvs Laust Emil var ikke med. Så ønskesedlen til jul består ikke kun af traktorer og maskiner. På friskolen har lærerne stillet et bordtennisbord op og det bliver flittigt brugt. Herhjemme spilles der på værkstedsbordet i butikken udenfor åbningstiderne. men det er vist noget om, at der står et rigtigt bordtennisbord ovre på kyllingegården i kælderen......og vi glæder os allerede til mere tid og ro sammen.

Høsten i hus og "Københavner-snude" i praktik uge 40 (2008)


 

Årets høst kom langt om længe i hus - det var weekendarbejde, hver gang der blev høstet. Heldigvis er der jo gode folk ansatte på gården, der elsker at køre på de store maskiner(se billederne i fotoalbummet) - så det lykkedes også i år, at få høsten i hus. Der er nu sået og de nye spirer titter frem allerede.
I haven sker der store forandringer. Der er endelig blevet taget initiativ til at få gang i det projekt vha en havekonsulent og Anders, der ikke længere kunne holde ud til rodet omkring det nye hus. (Tak!) Folkene har igen kørt jord væk, skrabt lagene, kørt sand og støbt mm. Det bliver SÅ flot!!!
Emma Katrine er begyndt i 1 klasse og går i "grøn" sammen med med Laust Emil. Martha Louise går i rød. Emma Katrine er fyldt 7 år og pave stolt af det. Hun var heldig med vejret, da hun holdte fødselsdag for klassen (se fotoalbum)
Og så midt i det hele.....er vi blevet beriget med en dejlig ung knægt fra Kongens Kjøbenhavn. Christian kommer fra Søllerød og er 9. klasses elev. Han er sammen med sine klassekammerater i Thy i "forståelsespraktik". Her gælder det om at få et fagligt indblik i dansk landbrug anno 2008 og få afkræftet eller bekræftet de mange fordomme og forestillinger om "Wos jyder". Når alt kommer til alt - er forskellen vist ikke så stor, dog bortset fra.....lugten:-)
Det har været en dejlig uge med en "storebror" i huset og alle ungerne ville ønske han skulle være her i længere tid. Nu får vi se - om han en dag får lyst til at komme igen, måske sammen med sin familie. Se flere billeder i fotoalbum

 

 

Så kom der vand - og det midt i høst!  Søndag d.3/8 08


 

Lige nu er det stille vejr. Det er en spektakulær himmel med skyer i de smukkeste nuancer ""paynes grey og purple". Mejertærskeren holder stille,- og i dag er det ikke fordi, der er bøvl med den. Vejret er skiftet, og så lige hvor det gik så godt. Den nye maskine skal "æde" sig igennem ca. 600 hektar i år. (Se den under vores fotoalbum) Carina er stoppet. Hun skal videre i sit uddannelsesforløb, men har heldigvis lovet at kikke forbi i nogle weekender. :-) Det samme gælder Martin - vores "blæksprutte". Haven har været lidt forsømt i år. Jeg har ikke lagt den samme energi der, som jeg plejer. Men der er blevet høstet jordbær, ribs,  solbær, hindbær og nu de dejligste blommer - som jeg eksperimenterer med nye opskrifter til. Vi havde besøg af en havearkitekst d.18/6, og siden har vi ikke set skyggen af hende.Ønsker til drømmehaven er der mange af, men det store forkromede overblik over hvordan vi kan realisere den??Det har vi ikke! Sommerferien er ved at være slut. Laust Emil og Emma Katrine kom hjem fra et par dage hos mormor og morfar. Emma Katrine skal på ferie hos farmor de kommende dage og de to store - skal en uge på fodboldskole, før det for alvor går løs med bogstaver og tal.

Emma Katrine med de grønne strømper. Pigerne spiller utrolig godt sammen og vandt dagens to kampe. Der var basis for en sejrsdans :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sommer i Danmark - tørke i Thy.

 

Allerede før skoleferien er begyndt, har vi haft mange lange aftener i haven med grillmad og leg. Samtidig med vi har nydt det fantastiske vejr, har vi som bønder sukket efter vand til afgrøderne. Mange planter har lidt under mangel på vand og det får betydning for årets høst! I medarbejderstaben er der sket udskiftninger. Der sker hele tiden ændringer i vores hverdag - og i vores liv. Nogle ændringer er store (set i børnehøjde) f.eks at miste 2 tænder på en gang. Eller når man skal ændre karakter og gå ind i en rolle og være en person, der levede for flere hundrede år siden. Martha Louise glæder sig meget til årets fyrspil, som foregår ved Heltborg Mølle.

 

 

Emma Katrine "Trine Tandløs"  (20/6)        Martha Louise i det fine tøj - til årets fyrspil

 

 

Kom maj du søde milde.

 

Ligesom vi gik og troede foråret var på vej, fik vi en ordentlig omgang sne. Men nu har vi sommeren i vente lige rundt om hjørnet.

Forleden gik jeg en tur i stalden. Det sker sjældent. Men det var en rigtig god oplevelse, at se hvordan grisebasserne slog krølle på halen og gryntede, da Kasper fodrede dem. Det er spændende og lærerigt.

Maskinhallen står nu næsten færdig - og det gav anledning til at lufte rulleskøjter og løbehjul mm sammen med Familien C på årets store Bededag. Der var fart over feltet og det gav røde kinder.

 

 

Emma Katrine på skateboard i den nye maskinhal.        Kasper fodre grisene.

 

 

Påskeferien er begyndt. I dag slog Laust Emil græsset for første gang. Det havde han set frem til, ligesom "knægtene på gården", havde set frem til endelig at kunne komme i marken med de store maskiner. Det er forunderligt hver år at opleve, hvordan der pludselig flokkes måger i hundredevis, så snart ploven, harven mm sættes i jorden. Hvor kommer de pludselig fra? Vi var også lige forbi kyllingegården og fik et billede af Ole højt til vejrs. Om få dage bliver husene igen fyldt op med de sødeste små (påske)kyllinger.

 

 

Ole tjekker foder i silo                               Kasper på forårsarbejde i marken

 

 

Klaus på markarbejde                                                  Laust Emil slår græs første gang i ´08.

 

 

Dejlig sne, høj sol og glade børn. Hvad kan man forlange mere?

Vi var for 3. gang i Lindvallen(Sverige) på ski  i uge 7 (2008)- fantastisk. Det er helt klart den ferieform, der tiltaler os alle, som vi kan være fælles om. Det er et utrolig dejligt område med rigtig mange muligheder for børn og voksne. I år begyndte vi at køre på de sorte, men børnene mener ikke de "blev helt færdige". Så hvem ved - måske går turen også til Lindvallen næste år!

 

  

Emma Katrine ved sine ski.                        Laust Emil og Emma Katrine i "Snögubba land"

 

 

Vi griller pølser og nyder udsigten.            Hele familien i den nye 8 persons stol-lift

 

 

Brand igen igen!

På årets første fredag, sad vi det dejlige nye køkken og spiste vores aftensmad, da der kom en mand fra Villerslev farende ind af døren. "Det brænder på Vangsgaard".

 

      

Igen var det halmfyret der var årsagen til branden. De 12 redningsfolk var hurtige til at slukke branden, som denne gang ikke fik lov at brede sig, trods den kraftige storm.

 

 

 

 

 

 

 

På året sidste dag, tog jeg et par billeder af nybyggerriet. Det er, set med mine øjne, en kæmpehal. Ungerne glæder sig allerede til, der kommer beton på gulvet, så kan de køre på deres in-liners.

 

 

 

 

Udover endnu et byggeri, så må vi erkende, at der er tryk på! Men ikke mere end, vi nyder det i vores hverdag. Det Gamle Stuehus, viser sig at være en succes. Der har, i de fleste weekender været små 100 mennesker forbi. Så der har været "gang i butikken". Lykkestunderne er noget der bringer oplevelser til folk - og så er de gratis! Da det jo også sker at vores folk arbejder i weekenderne, bliv pigerne tilbudt filteaften/lykkestund og Pizza en hverdags aften. Ja- man skulle vel egentlig ikke tro, det var deres første filtestund. Flotte ting de fik produceret.

 

      

 

Anjas flotte tørklæde i flotte farver.               Carinas flotte vanter - til hendes nye jakke :-)